23 aug. 2017

Move and Dance – Dansul, mijloc de dialog intercultural pentru tineri

Categorie: Proiecte finalizate

Asociația SMART 4 YOU a fost implicată ca partener în proiectul “Move and Dance” – 2016-2-FR02-KA105-011768 (ERASMUS +  Youth Mobility), a cărui lider de parteneriat a fost Asociația Tambour Battant din Franța.

În perioada 20 – 26.02.2017, 35 de tineri din România, Bulgaria, Franta, Grecia, Italia, Macedonia și Portugalia s-au deplasat în Franța – La Vancelle, unde și-au îmbunătățit abilitățile individuale prin metode non-formale, aducând în centrul atenției dansul ca mijloc de dialog intercultural, de stimulare a  creativității și spiritului inovator al tinerilor.

Obiectivele proiectului:

• dobândirea și consolidarea cunoștințelor participanților în domeniul dansului,
  • descoperirea culturii și tradițiilor țărilor implicate în proiect prin învațarea dansurilor lor tradiționale,
  • îmbunătățirea sentimentului de apartenență la comunitatea europeană,
  • îmbunatățirea abilităților participanților de a vorbi în limbi străine,
  • dezvoltarea interesului pentru utilizarea metodelor informale în vederea promovarii cooperarii, a activităților artistice.
  • promovarea integrarii sociale a tinerilor.

Activitățile proiectului: ateliere de lucru folosind metode de învățare non-formală: reflecția, lucrul în echipe, ateliere de dans, vizite culturale, jocuri de rol, seri interculturale, activități de coeziune a grupurilor pentru promovarea dialogului intercultural, excursii, încurajarea unui stil de viață sănătos.