Despre

Înființată în 2013, Asociația Smart 4 You este o organizație de tineret non-profit care are ca scop atât dezvoltarea potențialului copiilor și al tinerilor, cât și al comunităților din care acestia fac parte, ca un tot unitar.

Pentru că noi credem că transformarea pozitivă și creșterea calității vieții unei comunități vine din interiorul fiecarui individ; iar atunci când oamenii se conectează între ei, chiar pot aduce schimbări profunde și durabile la nivel de societate. Și nu putem face asta decât folosind soluții creative în domeniul dezvoltării personale a fiecăruia și al echipei în ansamblul ei, sporind astfel beneficiile și impactul activității noastre.

Sigur ca mai avem multe de învățat și, tocmai de aceea, vrem să aducem alaturi de noi cât mai mulți copii și tineri, dar și seniori. Pentru ca în aceasta eră a comunicării am devenit cu toții din ce în ce mai singuri. Nu mai știm să împărtășim pentru ca acum share-uim, nu mai știm să mulțumim sau să facem un compliment pentru că dăm like-uri. Sigur ca toate aceste facilități sunt utile în felul lor, dar să nu uitam cine suntem cu adevărat, să învățam să ne descoperim și să ne reinventăm de fiecare dată când este nevoie, să reînvățăm că „unde-s mulți, puterea crește” și că nimic nu este mai de preț decât comunicarea.

Nu o sa schimbam nimic peste noapte, dar eforturile noastre, ale tuturor, ne vor aduce mulțumire, echilibru și mulți prieteni; ne vor ajuta –cu un efort minim- să fim mai buni, mai performanți și mai aproape de noi; ne vor ajuta să ne descoperim adevaratele talente și aptitudini, ceea ce înseamnă decizii mai bune în viață.

De aceea, suntem lânga voi și vă așteptăm și pe voi lânga noi: să învatam unii de la alții, să inventăm proiecte, să fim trăsniți, dar și responsabili, să născocim metode și instrumente noi de exprimare și de dezvoltare personală, să privim lucrurile altfel, implicându-ne.

Dar câte nu se pot face?

Suntem tineri și știm câtă nevoie este de modele, de repere și experiențe care să ne ofere confirmări pentru deciziile noastre, care să ne ajute să ne cunoaștem mai bine, să ne depașim temerile, să alegem drumul bun. Pentru că fiecare din noi are un talent, doar al lui, și care nu se lasa întotdeauna ușor descoperit. Dar dacă nu ne vom implica acum în activități cât mai diverse, șansele de a descoperi acest talent, la timp, sunt minime. Și vom trai niște vieți oarecare, străine, cerându-le apoi copiilor noștri să faca ceea ce noi nu am avut curajul… sau puterea… sau voința.

Eliberati-vă, așadar, perfecțiunea interioara și ridicați-vă la cel mai înalt potențial!

Haideți să descoperim împreună sportul, muzica, teatrul, artele plastice, dansul, calatoriile, jocul, copacii sau florile, orice este în jurul nostru; să le combinăm și să le reinventăm, să punem în ele amprenta noastră personală sau colectivă, să depășim tiparele și să fim ceea ce putem și suntem datori să fim!

Vom folosi pentru asta tot ce știm și tot ce nu știm, vom folosi educația nonformală și informală, vom folosi mobilitățile Programului Erasmus Plus, vom folosi tot ce ne trece prin minte și poate aduce un plus noua înșine, obiectivelor noastre și comunității în care trăim.

Dar, cel mai important, ne vom descoperi pe noi si vom sti unde mai e de lucrat, dacă drumul nostru înseamnă să ne găsim un loc potrivit și satisfacator  pe piața muncii ca angajat sau avem potențial de intreprinzator, sau antreprenor, sau freelancer…