Sponsorizări

Știați că puteți sponsoriza un ONG din impozitul pe profit?

Dacă ești companie poti redirectiona 20% din impozitul pe profit datorat statului, susținand astfel activitățile Asociației SMART 4 YOU.

Direcționați până la 20% din impozitul pe profit – o sponsorizare care nu vă costă nimic!

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, dar care nu este suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

Ce aveți de făcut?

2 pași simpli:

1. Vă rugăm să completați contractul de sponsorizare (pe care îl puteți descărca aici) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și să îl trimiteți în format word la adresa office@asociatiasmart4you.ro
  2. Vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată.

Cum se calculează?

Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2017 se calculează astfel:

• firma îşi estimează profitul anului fiscal 2017  precum şi cifra de afaceri din acest an.
  • suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 0.5% din cifra de afaceri), se scade din impozit.
  • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2018).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

Important: Până la 31 decembrie 2017 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.

Ce înseamnă contribuția dumneavoastra pentru SMART 4 YOU?

Cu sprijinul Dvs., putem duce mai departe misiunea de a susține și promova dezvoltarea potențialului uman in diversitatea lui, de a crea un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu ei insisi si unii cu altii. Fără să cheltuiți nimic, aveți ocazia să contribuiți la o mai bună educație a copiilor nostri și să deveniți sponsor al Asociației SMART 4 YOU.

Condițiile cumulative pentru această facilitate fiscală sunt:

• compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
  • acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
  • fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
    •   0.5% din cifră de afaceri, sau
    • -20% din impozitul pe profit datorat.

(În cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani).

Vă răspundem la întrebări în cel mai scurt timp. Pentru mai multe informații și clarificări, persoana de contact este:
Adriana Istrate, Coordonator parteneriate corporate. Tel. 0728 133 837

EXEMPLU DE CALCUL SPONSORIZARE

Cifra de afaceri: 2 000 000 lei
Profit impozabil: 150 000 lei

0.5% din cifra de afaceri: 10 000 lei

Impozit pe profit (16%) înainte de a deduce sponsorizarea din impozitul de plată: 24 000

20% din impozitul pe profit: 4800

Impozit de plată, după deducerea sponsorizarii din impozitul de plată: 19 200

Suma maximă ce poate fi sponsorizată: 4800 lei

Mulțumim celor care au direcționat către Asociatia Smart 4 You până la 20% din impozitul pe profit al companiei pe care o reprezintă!